Back to Top

Tausta

Olen syntynyt Kurussa ja ylioppilaaksi valmistuin Ylöjärven lukiosta 1989. Ikää tällä hetkellä on 50 vuotta. Helsingin yliopistossa opiskelin sekä maa- ja metsätaloustieteiden että valtiotieteiden maisterin tutkinnot. Jälkimmäisen pääaine oli kansantaloustiede ja siitä on suoritettuna jatko-opintoja.

Tutkimuskokemusta kertyi Suomen Pankista, Helsingin yliopistosta assistenttina ja Pellervon taloustutkimuksesta.

Kotoa käsin olen freelancerinä tutkinut metsäverotuksen tason muuttumista pinta-alaverotuksesta siirtymäkauden kautta nykyiseen puun myyntitulojen verotukseen. Tällä aiheella on myös kuntataloudellista merkitystä. Pinta-alaverotuksen aikaan kunnat saivat suoraan verotuloa metsistä, koska metsien laskennallista tuloa verotettiin ansiotulona. Kokeneet kunnallispoliitikot ovat sanoneet, että tammikuussa kunnat tiesivät tarkkaan sen vuoden verotulot metsätulojen osalta. Nykyään puun myynnistä maksetaan pääomatuloa ja ensivaiheessa valtio on ainoa veronsaaja. Pinta-alaverotuksen aikakaudelta on olemassa muunneltu järjestelmä, jossa kunnat saavat silti osuutta itselleen ”menetetystä verotulosta”.

Nykyistä arkeani leimaa eniten omaishoitajuus. Täytyy kyllä myöntää, että sen työn sitovuus kellon ympäri on paitsi fyysisesti niin myös henkisesti rankkaa.

Oman tilan maa- ja metsätalous on nykypäivän mittapuun mukaan melko pienimuotoista.

Lisäksi taidan olla mukana liian monessa yhdistyksessä. Pitää opetella sanomaan ei ja delegoimaan enemmän.

Tausta - metsä

Ota yhteyttä