Back to Top

Kokemuksia Tinderistä

Ihmisen ikävä toisen luo. Pirkanmaalainen senaattori lauloi näin 1981. Ihmisten pariutumista on tietysti tapahtunut kautta aikain. Menetelmät vaan ovat vaihdelleet vuosikymmenten mittaan. Digitalisaatio on puskenut sinkkujen markkinoille todella tukevasti.

Tinder on yksi tämän ajan mahdollisuuksista tavata uusia ihmisiä. Käyttäminen on todella helppoa. Älypuhelin on useimmilla aina mukana. Tästä päästään ensimmäiseen houkutukseen eli sijaintiin. Jos haluaa päästä helpolla, niin ehdokkaat voi valita maantieteellisesti läheltä itseään. Älylaitteet kyllä tietävät missä sinä olet. Omaa sijaintiaan voi vastaavasti muuttaa esimerkiksi suuremman väestötiheyden alueille. Lisäksi iän perusteella on helppo haarukoida omia toiveitaan.

Tangoon tarvitaan kaksi. Sovelluksessa katsellaan toisten kuvia ja luetaan mahdollinen lyhyehkö esittelyprofiili. Ihan kehen tahansa yhteyttä ei saa, vaan molempien pitää olla kiinnostunut toistensa valokuvista. Sen jälkeen vasta voi alkaa henkilökohtaisempi viestittely. Hyväksymisen merkkinä on sydän ja ellei vaikuta sopivalta, niin sitten painetaan ruksia. Saman voi toteuttaa pyyhkäisyillä oikeaan tai vasempaan.

Raha on pesiytynyt myös tälle elämänosa-alueelle. Yleensä ilman maksua saa jo ihan kelvollisen palvelun. Mutta eri sovelluksilla on lähes aina maksullinen versio, joka lupaa lähes kuun taivaalta. Oli sitten käytössä mikä versio tahansa, niin aina liian hyvä ollakseen totta ei ole useinkaan totta. Huijarit soluttautuvat joka paikkaan.

Tämän ajan trendeiksi voisi väittää sen, että naiset hakevat itseään nuorempia miehiä. Vapaat suhteet ovat kanssa olevinaan muodissa. Nainen selväsanaisesti lainaa miestään. Laihduttavalla naisella puolestaan sokerinhimo voi muuttaa muotoaan. Kiltit miehet ovat todennäköisesti yksin ja sellaisina pysyvät. Toinen lauluntekijä aikoinaan ihmetteli, että miksi naiset aina rakastuvat renttuihin. Evoluutio on ihmeellistä.

Siinä ei ole mitään väärin, että ihminen tietää tahtonsa. Sen sijaan ehdottomuus toisen erilaisten ominaisuuksien suhteen vaikuttaa kovin ennakkoluuloiselta. Valokuviin perustuvissa palveluissa ihmisen sisäinen kauneus ei pääse esille. Pinnallisuutta on tosiaan havaittavissa.

Internetin maailmassa muodostuu uutta slangia kirjoituskieleen. Yksi usein toistuva sana on säätäminen. Hyvin monet etukäteen kieltävät sellaisen toiminnan. Kun joku vielä viitsisi tulkata sen allekirjoittaneelle. Harvoin ihmiselämä on sitä ruusuilla tanssimista ja ilman kompromisseja tuskin voi polkuansa taivaltaa. Mutta ehdottomuus tuli tuossa jo aiemmin todettua. Liiallinen rehellisyys ei myöskään tunnu olevan suosiossa. O tempora, o mores. Oi aikoja, oi tapoja.

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.