Back to Top

1000 ja yksi toivetta

Osuuspankin ekonomistit pääsivät julkisuuteen talousennusteellaan. Sinällään ihan hyviä lukuja on tiedossa Suomen kansantaloudelle. Jatkan tässä perinnettä, jossa toistelen omia ajatuksiani. Lukuisilla pankkien ennusteilla ei ole muuta virkaa, kuin osoittaa aktiivisuutta ja asiantuntemusta. Tuskin itse ennustetta kukaan edes lukee.

Yksityinen kulutus se on mikä taloutta pyörittää. Tässä auttaa kovasti ihmisen enemmän tai vähemmän luonnollinen taloudellinen mielikuvitus. Kaikkea lisää on lähes aina useimmille meistä parempaa. Lista on loputon. On tietysti olemassa välttämättömiä asioita. Kaiken kruunaavat tietysti harrastukset. Tärkeät sellaiset vievät kaiken vapaa-ajan ja rahavarat.

Meidän ilmastossamme on tietysti hyvä pukeutua talvella lämpimästi. Geeniperimämme kehottaa myös kesällä suojautumaan auringolta. Vaatteita on sitten joka lähtöön. Materiaaleja on lukuisia ja uusia kehitetään koko ajan lisää. Ja jos muuten kaikki välttämätön on koossa, niin sitten mainosten perusteella voi ostaa kalliimpia merkkivaatteita.

Kaikista eniten on onnistuttu auton omistamisen mielikuvamarkkinoinnissa. Kaikki miehet tietävät hyvin tarkasti oman autonsa merkin ja mallin. Takavuosina yhdistelmäajoneuvon kuljettaja ihmetteli muun liikenteen järjestystä. Ihmisillä on varmaan maantiellä hinnastot mukanaan ja ohitusjärjestys muotoutuu auton kalleuden mukaan. Harva sen sijaan muistaa jääkaappinsa ja pakastimensa yksityiskohtaisia tietoja.

Osa rahankäytöstä on ihan perusteltua. Vakuutuksilla kannattaa varautua onnettomuuksiin. Asunnoissa, olivat ne sitten kerrostalosellaisia, rivitaloja tai omakotitaloja, kannattaa erilaisia huolto- ja korjaustoimia tehdä jo etukäteen.

Aikuisilla matkustelu tuntuu olevan suosittua. Tiedä sitten kuinka matkoista oikeasti nautitaan. Yksi osa kulutuskokemuksesta on se, että asiasta saadaan kertoa muille. Täysi-ikäisyys on teoriaa paperilla, koska raja on oltava. Reaalimaailma ja ihmisen henkisen kasvun on jo eri asia.

Harkimon blogit saavat aikaan keskustelua. Helppoa olisi saada tähän tekstiä plagioinnilla. Lyhykäisyydessään nuorilla vasta niitä rahareikiä on. Erään äidin kommentin mukaan menoille on valitettavan usein perusteluna se, että kun kerran kavereillakin on. Tässä olisi pohdinnan paikkaa. Samalla tavalla kun kyläkunnassa sovitaan yhteisiä kotiintuloaikoja, niin kerskakulutus olisi hyvä saada kuriin. Säästäminen kunniaan ja Suomi nousuun.
Sairaus on yksi tekijä, joka todennäköisesti muuttaa ihmisen arvomaailmaa. Siinä missä terveellä ihmisellä on ne tuhat erilaista toivetta, niin sairaalla vastaavien toiveiden lukema on tasan yksi. Pidetään itsestämme sekä toisistamme mahdollisimman hyvää huolta.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.