Back to Top

Markkinoita Ylöjärvellä

Se on kesä nyt. Laajentuneella Ylöjärvellä on sitkeä markkinaperinne. Ajallinen järjestys vuodenaikakellossa on seuraava. Ensimmäisenä ovat Ylöjärven markkinat Kauppakeskus Elon piha-alueella ja osin myös sisällä toukokuun loppupuolella. Karhen markkinat ovat vuorossa juhannuksen jälkeisenä kesälauantaina. Sitten heinäkuun puolen välin paikkeilla seuraavat perässä Kurun markkinat. Kesässä siis riittää markkinoita ihan omasta takaa.

Pelkkä tapahtumien mainostaminen aiheella ostakaa ostakaa ei ole itsessään kirjoittamisen arvoista. Sen sijaan huomio kannattaa kiinnittää kaikkien markkinoiden järjestäjätahoihin. Järjestävät taustavoimat ovat kaikki kiinteästi linkittyneet hyväntekeväisyyteen. Toki toiminnan painopisteet vaihtelevat, mutta kaikilla on oma ylevä tavoite. Sukelletaan aiheeseen tarkemmin.

Aikajärjestyksessä aloittaa siis Ylöjärven markkinat. Taustalla toimivat pitkän perinteen mukaisesti Lions clubit Keijärvi ja Teivo. Vuosikymmenten kuluessa markkinoita on järjestetty eri paikoissa. Yhtä kaikki lukemattomia talkootunteja tehdään kaikella tavalla onnistuneen markkinapäivän takaamiseksi. Markkinapaikat tietysti maksavat. Tuotto luvataan jakaa nuorten, vammaisten ja vähävaraisten hyväksi. On ensiarvoisen tärkeää, että Kauppakeskus Elo on hengessä mukana. Valitettavan välttämätön raha liittyy myös Markkinasanomiin. Siinä ilmoittaminen ei ole pelkästään hyväntekeväisyyttä. Lehden jakelu on sopivasti Ylöjärveä laajempi, joten lukijakunta on hyvää asiakaspotentiaalia paikallisille yrityksillemme. Vuonna 2019 pääsee taas mukaan.

Karhen markkinat järjestetään tarkemmin ottaen Karhen koulun kentällä. Organisaattorina on Karhen koulun vanhemmat r.y. Piskuinen koulu joutuu aika ajoin taistelemaan toimintansa puolesta. Markkinoiden järjestäminen taloudellisten varojen saamiseksi on peräti sympaattinen idea. Kaikki markkinoille mukaan vaan. Yleisen elämänkokemuksen perusteella kaikki yhdistykset kaipaavat uusia toimijoita.

Kurussa on luonnollisesti omat erityispiirteensä. Järjestäjä on paikallinen kotiseutuyhdistys Kuru-Seura r.y. Kuntaa tietenkään ei ole olemassa. Mutta maat, rakennukset ja ihmiset ovat paikallaan. Välimatkaa on joka paikkaan. Sen takia on tärkeätä, että on kotiseutuyhdistyksen tapaisia toimijoita, jotka kasvattavat paikallista yhteenkuuluvuutta. Yksi toiminnan muoto on paikallislehti. Etäisyyksien takia markkinoille ei tulla pelkästään ostamaan ja katselemaan, vaan iso osa tapahtumaa on vanhojen tuttujen näkeminen.

Kaikki kolme tapahtumaa ovat menestyksekkäitä omalla sarallaan. Aivan konkreettisena asiana nostan esille liikennejärjestelyt. Ne ovat vähän haastavia. Kannustan ihmisiä yhteiskyyteihin.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.