Back to Top

Paras eläkevakuutus

Otsikko varmasti kiinnostaa vakuutustuotteiden myyjiä. Miten minä voin jotain tiettyä suositella, koska heidän versionsa on olevinaan parempi. Samalla tavalla verotusta ja politiikkaa ymmärtävät ajattelevat vuosikymmenten kuluessa kerrallaan voimassa olevia verotuskäytäntöjä. Kun moni eläkesäästämisen nettotulokseen vaikuttava asia on epävarmaa, miten yhtä vaihtoehtoa voi suositella.

Nyt ei olla mittaamassa lompakon vaan lihaksien paksuutta. Ihminen on eläessään biologisella matkalla. Toki siihen sisältyy vaihtelevasti henkistä kasvua. Tulevaisuutta voi arvailla tieteisfilmien tapaan. Voidaanko esimerkiksi ihmisestä vaihtaa kaikki muu paitsi pää? Tähän muuten saadaan alustava vastaus lähivuosina.

Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla, sanotaan vanhassa sananlaskussa. Sen takia ihmisen on parempi luottaa vain itseensä. Vääjäämättä tulevaisuudessa yhteiskunta yhä vähemmän hoitaa nykyisiä tehtäviä. Kotiin ostettavien palvelujen hinta on siis iso kysymysmerkki.

Aiemmin viittasin ihmisen henkisen kasvuun. Valitettavasti jossain kohtaa pyörä joka tapauksessa kääntyy toiseen suuntaan. Vanhemmiten meistä tulee lapsen kaltaisia. Tästä seuraa yksi ongelma. Lähimmäisten kehotukset liikkumiseen eivät saa vastakaikua tai toimitaan vasta, kun on liian myöhäistä. Ihminen väittää lapsellisesti vastaan ja vielä omaa etuansa huonontaen.

Toinen syy riittävän aikaiselle lihashuollolle tulee puhtaasti fyysisistä rajoitteista. Voidaan määritellä keskimääräinen ikä, jonka jälkeen lihasvoima alkaa supistua. Pitkän iän kuluessa jo prosentti vähennystä vuodessa tekee paljon lihasta. Kannattaa perehtyä asiaan, vaikuttua ja alkaa toimia.

Karkeana määritelmänä optimaaliselle lihasharjoittelulle voidaan pitää seuraavaa. Yksi kerta viikossa tekee sen, että lihakset surkastuvat. Kahdella kerralla tilanne pysyy ennallaan. Kolmas kerta sen sijaan saa jo aikaan kehitystä. Tuosta jaottelusta sopii valita itselle mieluinen vaihtoehto. En vähättele aerobisia liikuntalajeja, mutta lihakset ovat aina lihaksia. Mahdollinen väittely yksityiskohdista pelkästään lisää aiheen saamaa huomiota.

Lukemattomia kertoja on nähty, miten huono liikkuminen ajaa ikäihmisen vuodepotilaaksi. Sen jälkeen negatiivinen kierre alkaa voimistaa itseään. Melko pienen harrastuksen puutteella ihminen vähentää itseltään iloisia elinvuosia.
Liikuntaa itsessään kannattaa pitää mukavana. Ellei se aluksi siltä tunnu, niin sitten kannattaa pakottaa itsensä. Ryhmän sosiaalisesta paineesta voi saada itselleen hyvän tekijän, joka viimeistään motivoi toimimaan.

Lopulta se on jokaisen oma päätös, että miten itsestään huolehtii. Kannustaan tekemään syksylupauksia. Harvoin on täysin myöhäistä.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.